Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 22:10 - ЕДИНЕНИЕ
Автор: alexandradariiska1 Категория: Политика   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.01.2011 00:46


        ЕДИНЕНИЕ

 

 



 

 

 

И няма нищо по-долу или по-горе, защото всичко е едно и всичко съществува в единение. А разделението го има, благодарение на несъвършенството на човешкия мозък, приел различието за несъвършенство, както е приел универсалното за съюз между добро и зло. Бих нарекла този мозък, или този етап от развитието на човека толкова несъвършен, щото бих доказала с две единствени думи колко той е несъвършен – не съществува разделение, нито категорично “добро”, нито категорично “зло”, понеже в един момент от развитието на вселената тя изисква уж “доброто” да се превърне в “зло”. Или обратното. Тогава злото играе роля на добро, а доброто може да изиграе ролята на зло.

 

 

Няма категорично и крайно представяне или обяснение на истината, защото тя е безкрайна величина. Не подлежи на изследване. Истината е развиващо се понятие. Развива се до степен на безкрайност и никога не се преустановява, дори след смъртта на поредната вселена. Логично е да умират вселени, нали? Точно както умират растения, животни, хора… Умират и слънца, за да се превърнат в планети. Ние, хората, никога не ще се задоволим в любопитството си, което е породено от необходимостта ни от дом, от крайна фаза или крайна точка, откъдето свършва и започва всичко. Може би затова древните текстове намекват, че от човека или от земята започва всичко и свършва всичко. Може би затова извънземните светове са обърнали тревожно-очакващ поглед към нас, Козирозите на съвременната вселена. Кой знае...

 

 

 

Всичко е едно. Няма нищо друго, освен Единение и взаимообмяна на енергии. Затова колкото прави в своите дълбоки прозрения са езотеричните учени, толкова са прави и материалистичните учени, които казват, че няма нищо зад всичко това.

 

 

 

Съществува само любовта, която кара хората да откриват нови планети, да спасяват умиращи животни, да осиновяват изоставени деца, да правят добро, без понякога да го съзнават. Както същата тази любов ги кара, ако са малко по-интелигентни, да умеят да прощават и състрадават, ако се намират на по-високо стъпало и умеят да обгърнат с поглед случващото се на техните събратя. Всичко е любов. Това изречение не е случайно. То е крайната въздишка на Земята и на вселената, която умира и отново се ражда с тази въздишка на уста.

 

 


 

 


Из "Мария Магдалена и ангелът", Автор - Александра Дарийска

© Александра Дарийска, автор. Всички права запазени




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexandradariiska1
Категория: Политика
Прочетен: 122175
Постинги: 81
Коментари: 37
Гласове: 97
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930