Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2011 08:45 - "МАРИЯ МАГДАЛЕНА И АНГЕЛЪТ", Книга първа, "НАЧАЛОТО" - продължение
Автор: alexandradariiska1 Категория: Политика   
Прочетен: 2751 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.03.2011 09:00


        Започнах работата си по учението на академик Григорий Грабовой. Часове наред концентрирах ума си, изучавах различни медитативни техники и разбрах, че смисълът на упражненията е да успокоят ума, да го доведат “до дома” и да го накарат да се съсредоточи върху една единствена цел, без той да се отклонява никъде.

Умът е като живак, неуловим е, непрекъснато се лута между различни мисли, блуждаейки, препуска нанякъде.

Овладявайки ума и мисленето си, ние овладяваме собствения си живот, чертаем сами съдбата си и се движим плавно, бавно, но сигурно към освобождението на душата, към усъвършенстването на съзнанието.

Медитацията, молитвата, концентрацията имат най-голямо въздействие и сила, когато човек ги превърне в начин на живот, а не в самоцел. Осъзнайте защо се стремите към медитация и към точно такъв живот. Понякога осъзнаването е резултат от години упорит и всеотдаен труд, труд, вършен заради тръпката да узнаеш нещо повече, да изживееш нещо различно и възвишено.

Да намериш отговорите, които търсиш. И да тръгнеш по Пътя. Неусетно проглеждаш и пред очите ти се разкрива величественият свят на вселенската хармония, на неповторимото единство и непрестанното взаимодействие между съществата или световете.

Сънищата ми в последно време стават все по-образни, по-цветни и по-неразбираеми. Говорят за неща, предстоящи да ми се случат, а аз отхвърлям тези неща, понеже не желая да робувам на предварително зададена формула, макар и тя да ми е донесена от моите собствени сънища. Предсказват ми нова любов, нови изживявания, труден път, още много уроци и изпитания, които ще трябва да преодолея. Врачките предричат до две години среща с човек, който е воден от същите импулси, от които се водя аз.

 
       - Той ще е огнен, също като теб! Ще се интересувате от едни и същи неща. Любовта ти с него ще е хармонична, голямата любов в живота ти. След това ти ще се отдадеш изцяло на професията си и хобито си, което ще е твоя работа.

 


 

 

Не зная. Досега не ми бе писано да изживявам пълноценно любовта си. Срещи и раздели, предписани от жесток и неясен закон, ме свързваха с души, от които се учех на търпение, смирение, прошка и себеотдаване. Но все нещо се случваше и животът безславно слагаше точка, сравнима с огромна пропаст. Разделяше ни безмилостно, понеже техният път е различен от моя. Вървях сама през пустини, оазиси, гори и планети, запазила спомена за моите познанства, за моите приятелства, но в края на краищата, все сама оставах. А сега тези гледачки и врачки твърдят, че всъщност досега не съм срещала любовта на живота си, предстояло ми тепърва да я срещна. Преди всичко това имаше значение. Сега вече няма. Сама или не, все някак ще стигна до края на пътеката, обсипана с мъгли. Притежавам достатъчно сила да го сторя. По-бавно, няма да бързам. Винаги е по-трудно, когато вървиш сам.

Има хора, чиито съдби са такива, че за да осъществят целта, заради която са се въплътили, трябва да останат сами до края на живота си, лишени от постоянното другарство на любим човек, с когото заедно да преодоляват трудности, да прескачат пропасти и едновременно с това да осъществяват себе си на върха на една прекрасна, споделена, нежна и страстна любов.

Вече не вярвам в хипотезата, в красивата приказка, че някъде на света съществува човек, роден точно за теб, запленен от същите мечти, които пленяват теб, с когото във вечно единение би могъл да постигнеш рая на земята. Може би съществува такова нещо и може би има много подобни примери, скрити и неизвестни за нас, когато две души се срещат за пореден път и веднага се познават. Питам се тогава, къде остават другите, които си обичал, можеш ли да ги загърбиш, можеш ли да забравиш онова, което са ти дарили?

Минавайки през изпитанията като от гара на гара, ние осъзнаваме колко малко е останало от предишното ни недоверие и неудовлетвореност, и как на мястото на съществото, което цял живот сме търсили да обичаме, цял живот сме чакали, палейки свещичка след свещичка върху малкия олтар, се е настанил целият свят и цялата Вселена.

Не можем вече да обичаме само един човек, макар и той да е идеалната ни половинка. Обичаме целия свят и себе си – мъничка, но велика частица от този свят.

Месец декември две хиляди и пета година бе един невероятен месец. Срещнах се с изключителни хора. Натъкнах се на учението на Грабовой. Преди да се запозная с техниките за медитация, винаги съм мислила, че медитирам във всеки един момент от съществуването си. Помня, че още в първи клас на шега започнах да медитирам, докато учителката обясняваше на черната дъска как две и две като се съберат правят четири. Гледах в една точка и си медитирах. Още по усилено започнах да медитирам в часовете по химия и физика между шести и единадесети клас.

Концентрирах се върху ежедневните неща, откривах връзките между тях и някакви по-висши взаимоотношения. Медитирах върху себе си, върху взаимоотношенията ми с приятелите, роднините, близките. Откривах връзки и смисъл навсякъде. Целият ми живот бе жив и красноречив пример за една нескончаема медитация. Сега, откакто се запознах с учението на Грабовой в детайли, осъзнах истинския смисъл на взаимовръзките между молитвата, медитацията, концентрацията, а едва след време и на преподавания от него метод на лечение.

Не започнах тази книга с цел да ви преподавам различни методи на медитация и концентрация. Такива можете сами да откриете в книжарниците, препълнени с езотерична литература. Пиша, за да припомня, че днес, тук и сега, ние като мислещи същества посредством положителните или отрицателните си емоции можем да променим света и сами да чертаем съдбата си.

         Разберете и запомнете добре, че във всяка притча от Новия завет, във всяко послание на Исус Христос се съдържа огромна полезна информация, която може да промени нас, а оттам и средата ни, света около нас. Тази информация ни дава точния поглед върху нещата, истината в нейната дълбочина.

         Четете и изучавайте Библията, свещената книга, знайте, че зад всяко слово на Исус се крие знание, подходящо точно за вас в този момент, или за други хора, които са успели вече да го разгадаят.

         Но Исус е говорил на език, достъпен за всяко едно еволюционно ниво от развитието на човешката раса. Ако аз днес го чета и разбирам дълбинни истини, вие, четейки го, можете да откриете в същите тези слова пътя към себе си, а някой да прозре дълбоки, съкровени тайни, отнасящи се до бъдещето на човечеството или планетата.

         В това е гениалността на Христовото слово – че то дава отговори на всеки един, който ги потърси. Христовото слово е пълно с енергия и я излъчва във всеки един момент, затова то притежава силата да променя съдби, характери, хора, да въздейства върху бъдещето. Четете и изучавайте Библията, защото зад благото слово на Христос се крият много тайни и много знания има там спотаени. Четете и мислете над всичко, размишлявайте над дадените ни от Него откровения. И не се плашете от главната буква пред Неговото име: Той, Него, Му, Господ. С главните букви хората подчертават неща, които са изключително важни за тях и не биха могли да изразят по друг начин.

         От три-четири дни сериозно се занимавам с методите на лечение, предписани от Григорий Грабовой[1].

     


[1]              Тук е редно да цитираме един пасаж от книгата на Жени Костадинова “Пророчествата на Ванга”, в който косвено се описва срещата на Григорий Грабовой с Ванга.

 

 

                “Получилият популярност като “човека рентген” – Григорий Грабовой, записва в своите мемоари среща с българската ясновидка Ванга на 27 октомври 1995 г. Макар и в не особено добро здравословно състояние, пророчицата го приема в къщичката си на Рупите. Грабовой успява да се срещне с изключителната жена, но чува от нея не само онова, което му се иска. Пряма както винаги, Ванга не се колебае да “изкара” наяве и неговите слабости. Ядосана, тя му казва:

 

                - Кой ти каза на теб, че имаш дарба? Слаб си, слаб си… Отвори Библията да видиш какво пише. Ти всичко правиш, но само се моли на Бога да не дойде цар Ирод…

                Къде е татко ти? Той е умрял. Какво? Искаш да го възкресиш? * Що е умрял, да го върнеш? Господиииииии, вие всички сте луди. Само Господ може да възкресява, ама той няма да дойде…

                Тялото умира, но душата остава, а вие гледайте да не дойде Ирод. Ако дойде… Той изкла 14 000 души! А ако стане война? Какво ще правим, ако дойдат и се затрепят. Трябва да се молим на Небето. Народът не слуша. Трепят се, колят се, всичко лошо правят…

                “Бихте ли ми казали какъв съм бил в предишния си живот”, пита Грабовой. Хамалин – отвръща му Ванга. – Много си работил и си се преродил, но друг път няма да има.

 

 

                Свидетели на тази среща твърдят, че Ванга изгонва нахалния руснак, мислещ се за Господ. В своята страна обаче Грабовой започва да твърди, че българската пророчица го е благословила и дори го сравнила с Исус Христос. Служейки си с тази долна лъжа, екстрасенсът, който явно сам не си вярва, се опитва да повиши своя обществен имидж, като приписва на Ванга точно обратния смисъл на думите, които му казва. С лъжи и манипулации едва ли ще стигне далеч, колкото и книги за себе си да издаде и кикто и да се представи пред света.

 

                *Грабовой твърди, че може да възкресява мъртвите.” /край на цитата/

  

                Излиза, че Ванга изобличава Грабовой, който се обявява за Христос, за превъплътения Божи Син, както заклеймява и “съживяването на мъртъвците”, което според Библията и пророците може да бъде извършвано не само от Господ, но и от Сатаната, с което последният ще съблазни много души, ще ги обърка по пътя им към себепознанието и ще им вдъхне жажда за слава, власт и сила. Разбира се, един разумен и интелигентен човек, трябва винаги да отсява истината от лъжата, скъпоценните камъни от баласта и да извлича най-полезното, най-важното било от дадено учение, било от нещо друго, без да залитаме по погрешни пътища, нито в крайности.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexandradariiska1
Категория: Политика
Прочетен: 121578
Постинги: 81
Коментари: 37
Гласове: 97
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031