Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 21:48 - Коя е главната цел на романа ми "СТРАСТ"
Автор: alexandradariiska1 Категория: Политика   
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове:
2



 Целта ми не бе да представя само страстта в развитие, но и да покажа какво има след това. Единението между всичко съществуващо в природата - живи и неживи, материя и дух, Великата хармония - това е целта на тази книга.

1. Ние сме част от един огромен жив Организъм - хора, животни, растения, камъни, скали, пустиня, морета, ветрове, планети, системи, галактики, звезди.

2. Музиката, мелодията на пулсиращия в този Велик организъм
живот е прекрасна.

3. Въздухът, който дишаме, ни свързва с останалата част на Организма.  

4. Всеки преминава през своя Път на развитие и еволюция на съзнанието, от което зависи дори състоянието на тялото му.


СЪЩЕСТВУВАТ ДВЕ НИВА НА СЪЗНАНИЕ У ХОРАТА: Все още спящо ниво на съзнание, което е насочено към материалните придобивки в този свят И пробудено, съзнателно ниво на съзнание. Човекът е съчетание от две сили, които са в непрекъсната борба помежду си. Когато се съчетаят хармонично, човек открива своята истинска същност и смисъла на собствения си живот, отговора на въпроса "защо е дошъл на този свят". 

При правилното съчетаване на двете сили - духовната, която е родена от Любовта, тегли човешкото същество към висините, или силата на душата И духът на материята, който в самата си същност е действен и градивен, но ние сме свикнали все още да го наричаме "разрушителен", или "зло" - се освобождава огромна творческа енергия и човекът осъществява зрънцето, което носи в себе си.

Всеки човек е движен от един вътрешен стремеж да остави нещо следе себе си, колкото и да е прилепена душата му към материалното или не, той донася този стремеж към летене, към творчество, което само по себе си не е нищо друго, освен израз на Любовта. Докато сме деца, този  стремеж към съзидателност, към творчество е изключително силен и може да се изрази в много неща - но най-вече в тръпката към откриване на неизследваното, на неочакваното. Ето защо децата обожават приказките, фантастичните филми, всичко, що тегли духа нагоре и напред, а също и го разстила в пространството.

Но в децата може да бъде провокирана и разрушителната жажда. Погледната от невинната й страна, тя е просто добрия израз на човешкия стремеж към действие. Момчетата обичат да побеждават, да играят на война с измислени оръжия, да се доказват едно на друго.

Ако докоснем мъничко тази скрита струна или заложеното у човека противоположно начало, а именно да руши, ще видим, че това не е струна, а червен бутон "Старт", който би взривил заложена атомна бомба.

Разрушението се активизира в момента, когато някой се опита да отнеме спокойствието или възможността за щастие, наслада, у някое човешко същество, чрез агресия. Тогава се активизира огромна разрушителна сила. Тя може да няма външен израз, но да продължава да действа на фино ниво и тогава страдат всички, които се намират в близост до този човек.

Разрушението се ражда не от жаждата за власт, а от невъзможността да се обичаш, от копнежа по любов, от неистовостта на желанието да получиш обич.

Все пак хората трябва да се научат да живеят заедно и да се  лекуват взаимно, защото всеки един от тях е способен на това, стига да носи достатъчно силен заряд на любов в себе си, а това зависи от издигането на съзнанието, от вътрешното развитие и самоусъвършенстване. Всъщност, ако не успее сам, ако не е от породата на ГОРЯЩИТЕ, то изпитанията и тестовете сами ще го усъвършенстват. Ако не в този живот, то в последващите.


 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexandradariiska1
Категория: Политика
Прочетен: 122133
Постинги: 81
Коментари: 37
Гласове: 97
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930